Directeur Dennis Straatman realiseert de Management Buy-Out bij het familiebedrijf Van der Ham Glasgroothandel en wordt daarmee grootaandeelhouder. Investeringsfonds MGF treedt toe als minderheidsaandeelhouder en faciliteert de Management Buy-Out. Met deze Management Buy-Out wordt het ondernemersechtpaar Hans & Yvonne de Veer uitgekocht. Dennis is benoemd tot algemeen directeur en heeft een flinke groeiambitie met de onderneming.

Dennis Straatman, Algemeen Directeur van Van der Ham Glasgroothandel
“Al van kinds af aan speelt Van der Ham Glasgroothandel een zeer belangrijke rol in mijn leven en ben ik gefascineerd door de glassector. Ik voel me vereerd dat ik de mogelijkheid heb gekregen om een Management Buy-Out te realiseren juist bij van der Ham Glasgroothandel. Mijn vader is hier namelijk de eerste medewerker en is er nog steeds met veel plezier werkzaam. Van der Ham Glasgroothandel heeft ruim 30 medewerkers en is een echt familiebedrijf met een zeer hechte bedrijfscultuur. Door de focus op kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn heel sterke klantrelaties opgebouwd. Ik wil goed zorgen voor het familie erfgoed van Hans & Yvonne en zie zeker met het oog op de verduurzaming genoeg ruimte voor verdere groei en bloei”.

Heimen Smit, Investment Manager bij MGF over de participatie
“Van der Ham Glasgroothandel is een prachtig bedrijf dat de afgelopen jaren ondanks beperkte sales inspanningen toch sterk gegroeid is. De afgelopen jaren kon de toename aan orders nauwelijks verwerkt worden vanwege beperkte ruimte. Daarom is afgelopen zomer de bedrijfshal uitgebreid met 2900 m2. Nu ook dit is gerealiseerd staat Van der Ham zeer goed gepositioneerd voor verdere groei naar € 15 miljoen omzet. We denken dat Dennis met zijn ervaring binnen zowel de sector als de onderneming de juiste man op de juiste plaats is. Wij zijn er daarom ook van overtuigd dat de continuïteit van Van der Ham Glasgroothandel gewaarborgd is door de keuze voor een Management Buy-Out ”.