Het derde investeringsfonds van MGF kent een succesvolle start met de deelname in Hobaho.
Hobaho was sinds 2016 onderdeel van Dümmen Orange, maar gaat nu onder aanvoering van het huidig management zelfstandig verder als specialist in bemiddeling, veiling en veredeling van bolgewassen. Dümmen Orange legt de focus op veredeling en vermeerdering van snijbloemen en pot- en perkplanten. MGF III is als minderheidsaandeelhouder op de achtergrond betrokken en ondersteunt de Management Buy-Out met deze deelname.

Het derde fonds van MGF
Met participatie van MGF heeft het management de mogelijkheid om in twee stappen 100% aandeelhouder te worden en daarmee een volledige Management Buy-Out te realiseren. Dit kan doordat MGF slechts minderheidsparticipaties verwerft en de DGA een kooprecht heeft op de aandelen van MGF voor een afgesproken waarderingsformule. MGF is opgericht in 2012 en heeft met deze unieke propositie binnen het MKB reeds 25 deelnemingen verworven. Met de participatie in Hobaho gaat ook het derde fonds vliegend van start. Het fonds heeft een beoogde omvang van € 32 mio en wil dat investeren in 10 tot 15 groeiende MKB bedrijven.

Over Hobaho
Hobaho is al meer dan 100 jaar gespecialiseerd in het verbinden van vraag en aanbod in de bemiddeling van bol- en knolgewassen en vaste planten. Daarnaast is het Testcentrum voor Siergewassen sinds de jaren 90 actief in de veredeling van diverse bolgewassen. Met de samenwerkingspartners Kwekersvereniging Remarkable in tulpen, Kwekersvereniging Markglory in hyacinten en Marklily in lelies. Tenslotte verleent Hobaho tal van diensten op het gebied van aanvraag, beheer en administratie van kwekersrechten voor tal van kwekers, veredelaars en kwekersverenigingen.
Per 1 juli 2024 komen de aandelen van Hobaho Horti Groep B.V. in handen van het huidige management, bestaande uit Theo Aanhane (algemeen directeur), Hans Molenaar (manager financiën) en Arno Verkley (manager ketendiensten) en MGF.

Quote Stefan (partner MGF): ”De gesprekken over de Management Buy-Out bij Hobaho liepen voortvarend en we zijn zeer verheugd over deze eerste deelname in ons nieuwe fonds.  We maken samen een vliegende start.”

Quote Theo: “De keuze voor MGF sluit nauw aan bij onze ambitie om de positie van Hobaho in bemiddeling én veredeling verder te versterken. Continuïteit en betrouwbaarheid zijn daarvoor van essentieel belang. Nu het harde werken en de investeringen in onze veredeling zijn vruchten af beginnen te werpen, is het fijn om met MGF op dezelfde voet verder te gaan. Ik ben dan ook zeer enthousiast over de overname en samen met Hans, Arno, onze collega’s en MGF, heb ik alle vertrouwen in de toekomst van Hobaho.”