MTA, gevestigd in Helmond, trekt groeikapitaal aan. MTA heeft de beschikking over een eigen ontwikkeldivisie (System Development & Engineering) waar voor én met klanten vanaf de idee-fase compleet nieuwe mechatronische systemen ontwikkeld worden. Veel technische innovaties kennen hun oorsprong bij MTA.
Binnen de machinebouwdivisie (System Supply) worden de mechatronische machines en systemen na de ontwikkelfase seriematig geproduceerd. MTA bedient start-ups en OEM-klanten in veel verschillende hightech markten wat resulteert in een grote diversiteit aan mechatronische machines en systemen.
Zo bouwen ze onder meer machines waarop paspoorten of ID-kaarten worden gepersonaliseerd, maken ze systemen voor het aanbrengen van een krimpfolie op verpakkingen, maken ze modules voor industriële 3D metaalprinters en werken ze aan robotisering in de agrofood. MTA is daarbij sterk onderscheidend op het gebied van “industrialisatie” waarmee ze een belangrijke brug slaan tussen ontwikkeling en serieproductie.
Het bedrijf is opgericht in 2002 door Robert Manders en Patrick Geerts en telt momenteel ruim 90 medewerkers. De ambitie is om in de komende jaren versneld door te groeien en daarvoor is groeikapitaal van MGF aangetrokken.

Robert Manders, MTA:
“De versterkte focus op ontwikkeling en industrialisatie slaat aan bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers. Dit in combinatie met een sterke organisatie voor het efficiënt seriematig produceren, leidt tot een bovengemiddelde groei van onze activiteiten. Om deze groei te kunnen realiseren, bouwen we momenteel een nieuw bedrijfspand dat twee keer zoveel vierkante meters heeft. Onze medewerkers vormen de belangrijkste pijler onder ons succes en staan centraal in de bedrijfsvoering. Het nieuwe pand dat eind 2019 in gebruik wordt genomen, is zodanig ontworpen dat de samenwerking nog beter gefaciliteerd kan worden. We willen gecontroleerd verder groeien met behoud van sfeer en cultuur en daarvoor zochten we een natuurlijk partner die we met MGF gevonden denken te hebben.”

Paul van Logtestijn partner bij MGF over de participatie:
“We zijn diep onder de indruk van het ondernemerschap van Patrick en Robert. We begrijpen goed waar ze nu staan en vooral ook waar ze naar toe willen. MTA is een toonaangevend bedrijf in de groeiende markt van de mechatronica en wil daarin een nog dominantere rol gaan spelen. We delen het geloof dat hun voorsprong in kennis en kunde benut moet worden om klanten daadwerkelijk te helpen hun machines op de meest efficiënte wijze te produceren