Investeringsfonds MGF verwerft een minderheidsbelang toe bij de ondernemingen Laagland en De Graaf Aandrijvingen. Eddo Cammeraat, directeur en mede-eigenaar koopt zijn mede-aandeelhouder uit en wordt meerderheidsaandeelhouder. Eddo is benoemd tot algemeen directeur en heeft flinke groeiambities met beide bedrijven

Eddo Cammeraat, algemeen directeur van Laagland en De Graaf Aandrijvingen
“Sinds 2006 ben ik mede-eigenaar van beide ondernemingen en nu ben ik met hulp van MGF meerderheidsaandeelhouder geworden. Ik wil me richten op de snelle uitbouw van de ondernemingen. We gaan eerst de interne organisatie verstevigen en daarna de ondernemingen versneld uitbouwen. Ik zie vele kansen in onder andere de geografische uitbreiding van ons werkgebied, het aantal leveranciers, maar ook van onze dienstverlening op het gebied van Smart Industry. Ik zie zowel mogelijkheden voor autonome groei als groei door middel van acquisities.”

Paul van Logtestijn partner bij MGF over de participatie:
“We zijn diep onder de indruk van het ondernemerschap van Eddo. We begrijpen goed waar de ondernemingen nu staan en vooral ook waar ze naar toe willen. We delen het geloof dat na een versterking van de interne organisatie er vele mogelijkheden zijn om beide bedrijven uit te bouwen. We vinden het ook een prachtig idee om in de loop van de komende jaren de kinderen van Eddo te betrekken bij de ondernemingen en hen samen met Eddo in staat te stellen 100% van de aandelen te verwerven en daarmee de ondernemingen als familiebedrijven voort te zetten.”

Over Laagland en De Graaf Aandrijvingen
Laagland is in 1931 opgericht, De Graaf Aandrijvingen in 1963 en beide bedrijven zijn gevestigd in Capelle a/d IJssel. Ze zijn actief in de Benelux. Laagland is een technische handelsonderneming die metaalbewerkingsmachines, voorinstel-apparatuur en gereedschappen verkoopt maar na verkoop ook installatie en service-werkzaamheden uitvoert. De Graaf Aandrijvingen is ook een technische handelsonderneming die zich richt op de engineering en verkoop van schakelbare koppelingen, tandwielkasten en draaikransen. Bij de ondernemingen werken momenteel gezamenlijk 20 medewerkers.

Over het investeringsfonds MGF
MGF investeert in kansrijke ondernemingen in het MKB die behoefte hebben aan risicodragend kapitaal voor een Management Buy-Out of voor Groei. MGF is een uniek investeringsfonds. Participatie van MGF maakt het mogelijk dat het management in twee stappen een volledige Management Buy-Out kan realiseren. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat MGF een minderheidsbelang neemt en de DGA een kooprecht heeft op onze aandelen voor een afgesproken waarderingsformule. De Rabobank heeft als belangrijkste investeerder hiermee een aantrekkelijke oplossing voor groeiende MKB-bedrijven.