In 2014 nam investeringsfonds MGF een minderheidsbelang in Locatus, onderzoeksbureau in retail- en locatiedata, om de groei van Locatus te versnellen. In de afgelopen jaren heeft de onderneming een sterke ontwikkeling doorgemaakt en nu koopt het management van Locatus alle aandelen over van investeringsfonds MGF uit. Beide partijen kijken tevreden terug op een prettige en succesvolle samenwerking.

Gerard Zandbergen, CEO van Locatus
“Wonen, werken en winkelen is steeds meer verstrengeld. Locatus wil daarom zorgen dat organisaties op één adres terecht kunnen voor data voor ál hun locatie vraagstukken. Met deze herziene focus introduceerde Locatus in 2022 een nieuwe database van alle woningbouwplannen in Nederland en volgt medio 2023 de – eveneens land dekkende – kantoren database. De participatie van MGF heeft onder andere deze expansie in databases mogelijk gemaakt. MGF bood ons niet alleen de financiële mogelijkheid om te investeren en te groeien, maar bleek ook een prettig en deskundig sparringpartner. Ik kijk dan ook in alle opzichten met plezier terug op de prettige samenwerking. Tegelijkertijd ben ik blij hen nu weer uit te kunnen kopen, samen met mijn mede MT-leden Gertjan Slob en Björn Jansen.”

Heimen Smit, investment manager bij MGF
“Locatus heeft zich als marktleider op diverse vlakken sterk ontwikkeld in de afgelopen jaren, waarbij onder meer de dienstverlening is uitgebreid en geografische focus is aangebracht op de Benelux. Daarnaast is gebouwd aan een stevige organisatiestructuur waar innovatie en werkplezier een belangrijke rol spelen. Wij hebben een groot vertrouwen in het huidige team met het verder realiseren van hun groei ambities”.

Over Locatus
Locatus verzamelt zelf informatie over alle winkels en consumentgerichte, dienstverlenende bedrijven. Hun veldwerkers bezoeken en onderzoeken met regelmaat alle winkelgebieden in de Benelux. Daarnaast is ook besloten om het werkveld uit te breiden van retaildata naar vastgoed- en locatiedata. Zo werd vorig jaar de database met landelijke woningbouwplannen gelanceerd en dit jaar wordt een kantorendatabase uitgerold. Locatus biedt hiermee een scala aan unieke retail- en andere locatie data die organisaties in staat stelt investeringsbeslissingen te onderbouwen.