In 2009 was Gen25 (onderdeel van Group25) de eerste Salesforce consultancy partner in Nederland. Gen25 heeft vanaf het begin een sterke positie gehad in het Salesforce netwerk, deze unieke positie samen met de snelle opmars van het CRM-platform zorgde voor een versnelde groei van Gen25. Om optimaal in te spelen op de grote vraag naar digitale transformatie in combinatie met flexibilisering van business modellen, worden sinds 2015 binnen Group25 ook eigen applicaties op het Salesforce platform ontwikkeld.  De doelstelling is om internationale expansie van deze apps te vergroten. Met de nieuwe kapitaalinjectie van MGF kan deze ambitie gerealiseerd worden.

Deze nieuwe injectie van groeikapitaal is niet de eerste samenwerking met MGF. In 2015 is MGF reeds toegetreden als aandeelhouder van Group25 door het verstrekken van groeikapitaal. Sindsdien is de organisatie bijna vertienvoudigd. Door de nieuwe investering van MGF kan de onderneming de groei verder versnellen, vooral op het gebied van de applicaties. De hoofdrol is daarbij weggelegd voor Booker25, het native Salesforce bookingsplatform dat nu al in meerdere sectoren wereldwijd gebruikt wordt.

Gijs Martens, CEO en oprichter van Group25
“We zien de vraag naar slimme digitale oplossingen alleen maar stijgen, bedrijven zoeken daarbij nog meer dan 2 jaar geleden – voor Covid-19 – naar integratie mogelijkheden om een digitaal platform mee te bouwen. Salesforce heeft inmiddels wereldwijd een marktaandeel van meer dan 20% als het gaat om CRM-platformen en is met afstand wereldmarktleider. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de organisaties die Salesforce gebruiken ook een officieel gecertificeerde app installeert om het platform verder te optimaliseren.
Daar spelen wij op in met de verdere expansie van Booker25, want de economie wordt niet alleen digitaler, maar ook flexibeler. Servitization, on-demand economy en ander usage-based business modellen schieten als paddestoelen uit de grond. Denk maar aan maaltijdboxen, fiets abonnementen, private lease mogelijkheden en flexkantoren. Dan heb je een applicatie nodig die de kracht van Salesforce combineert met de mogelijkheid om complexe planningsvraagstukken eenvoudig te maken voor klanten en medewerkers. Dankzij Booker25 kan de gehele waardeketen van een flexibel business model op het Salesforce platform worden ondersteunt. Ik ben blij dat wij met de kapitaalinjectie van MGF onze sterke positie verder kunnen uitbouwen”

Stefan Damen, partner bij MGF, over de investering
“Group25 is met Gen25 en applicaties als Booker25 een onderscheidende speler in dit marktsegment. Salesforce is wereldwijd leider in cloud gebaseerde CRM-software en de markt hiervoor blijft groeien. In combinatie met de professionele aanpak en organisatie van Group25 voorzien wij nog veel verdere groeikansen. We zijn erg blij met het natuurlijk partnerschap dat we met Gijs Martens vorm hebben kunnen geven en zijn daarom ook enthousiast om Group25 in deze volgende fase te ondersteunen.”

Over Group25
Group25 bestaat uit een hard groeiende consultancy business unit voor Salesforce implementaties (onder het label Gen25) en ontwikkelt daarnaast ook eigen applicaties (zoals Booker25). De onderneming heeft kantoren in Amsterdam en Londen, en heeft momenteel 70 medewerkers in dienst.